Облік робочогу часу

Облік робочогу часу
Налаштовуємо “під ключ” автоматизацію обліку робочого часу.

АВТОМАТИЗАЦІЯ МАРКЕТИНГУПопереднє замовлення автоматизації обліку робочого часу



Як автоматизувати облік робочого часу працівників?
Таймтрекер – один із найпростіших інструментів для відстеження активності співробітника компанії за комп’ютером. Як це працює? Встановлюємо програму на комп’ютер, за яким працює співробітник, і вона починає робити скріншоти екрану щохвилини, після чого на підставі різних факторів робот визначає, чи виконуються якісь операції на комп’ютері, так фіксуючи робочий час.



Як кейлоггер рахує сумарний облік робочого дня?

Сумарний облік робочого часу за допомогою кейлоггера підраховується в режимі реального часу. Тобто, наприклад, якщо працівник протягом певного часу не натискає клавіші на клавіатурі, отже, жодних дій не відбувається, отже, робочий час зараховувати не потрібно.



Трекер робочого часу та скріншотер – у чому різниця?

Трекер робочого часу відрізняється від скріншотера наявністю функції розрахунку робочого часу. Таким чином, скріншотер просто робить скріншоти, і відправляє їх у вказаний канал для контролю, а трекер робочого часу на підставі цих скріншотів визначає – чи йде робочий процес в момент часу, що відстежується, чи ні.

Навіщо потрібний тайм чек для організації обліку робочого часу?

При організації обліку робочого часу іноді бувають ситуації або такі робочі процеси, у яких неможливо на підставі скріншотера або кейлоггера точно стверджувати, що робочий процес не йде – наприклад, співробітник у цей час думає.

Тому можна використати відправку чека у випадковий час, так званий тайм чек, на який має співробітник відреагувати протягом певного часу. Якщо відповідь на тайм чек є – значить робочий процес іде.



Автоматизація обліку робочого часу та бот опитування - що це?

Для автоматизації обліку робочого часу існує практика опитування співробітників ботом – на початку робочого дня, наприкінці робочого дня. Зазвичай бот ставить питання: що ви робитимете сьогодні, що плануєте закінчити до кінця дня, що було зроблено за сьогодні?

Після отримання відповідей співробітника, бот звіряє факти, наприклад, зі скріншотером, або кейлоггером, після чого віддає дані боту таймтрекер для виставлення робочих годин співробітнику.

ROBOTIC PROCESS AUTOMATION У РАБОТІ БУХГАЛТЕРАПРОГРАМНІ РОБОТИ МОЖУТЬ ВИКОНАТИ ДО 99% ФУНКЦІЙ КОНТРОЛЮ І ОБЛІКУ РОБОЧОГО ЧАСУ

Система обліку робочого часу дистанційного працівника може бути реалізована за допомогою роботів RPA, при цьому компанії не знадобиться впровадження будь-якого нового програмного забезпечення, крім роботів. Зверніть увагу, що роботи в цьому випадку будуть виступати сполучною ланкою між різними системами, інтегруючи їх між собою, або доповнюючи новим автоматичним функціоналом.

При впровадженні такої системи необхідно розуміти, що сучасні системи ще не дійшли такого рівня, при якому можна буде використовувати біометрію для аутентифікації віддалених працівників. Ведення обліку виробітку, розробки графіка робіт при дистанційному співробітництві без використання засобів автоматизації може бути дуже складним заняттям, навіть якщо говорити про один день.

Документи, які потрібно створювати та заповнювати під час щоденного моніторингу, використовуючи людську працю, можуть займати відносно багато часу. Також, якщо співробітник перебуватиме у відрядженні, він швидше за все буде поза контролем, так як його день, швидше за все, ненормований. Погодьтеся, що складно відстежити неповний робочий день та визнсплачена за таку роботу.

Організація обліку робочого часу роботодавцем може бути складним робочим процесом. Понаднормові, розрахунок відрядної оплати (тут важливо не обдурити ні співробітника, ні себе), сумарний розрахунок щодня – тут таймер може навіть не допомогти, тому що в ці обчислення потрібно вкласти багато праці.

Давайте подивимося, як це відбувається з віддаленими співробітниками, які працюють у такому режимі постійно. Наприклад, у фрілансера, оплата якого часто йде годинами, електронний розрахунок робочого часу найчастіше відбувається за допомогою таймтрекера. Заради справедливості, слід зазначити, що такий спосіб не завжди підходить для обліку робочого часу співробітника, з яким ви працюєте на постійній основі.

Тому, оскільки графік роботи у різних співробітників різний, і завдання, спосіб їх виконання відрізняються – необхідно використовувати різні системи обліку робочого часу. Важливо розуміти, що неправильно підібрана оцінка робочого часу може призвести до зменшення продуктивності працівника та навпаки. Також іноді виявляється ефективніше впровадження та використання автоматичних інструментів.

Наприклад, замість відстеження продуктивності контент-менеджера, можна замовити послугу автопізнанняТак ви почнете використовувати один інструмент автоматизації. А якщо після цього захочете масштабувати технологію RPA у вашій компанії – тоді замість обліку робочого часу співробітника, можливо, буде ефективніше використовувати автоматичний кроспостинг. Пам’ятайте, що моніторинг та облік повинні допомагати співробітникам бухгалтерії в роботі, а не заважати співробітникам, наприклад, контент-відділу.

RPA для бухгалтера

АВТОМАТИЗАЦІЯ РОБОТИ БУХГАЛТЕРАМи спрощуємо виконання завдань, пов'язаних з бухгалтерією та обліком

Автоматизація інтернет маркетингу, реалізована за допомогою роботів, побудованих на технології RPA, дозволяє швидко і ефективно збирати цільові аудиторії, робити розсилки в раніше недоступних каналах. Крім цього, за допомогою автоматизації маркетингових процесів, нових інструментів для інтернет-маркетолога можна швидко збільшувати відвідуваність сайту та створювати сценарії автоматичних продажів в інтернеті.

• НАШ БЛОГОстанні статті та новини

Корисна інформація для тих, хто цікавиться автоматизацією бізнес-процесів, використанням програмних роботів RPA, а також продажами та маркетингом.
automation

Гайд з ефективної лідогенерації в LinkedIn з програмними роботами Autorpad: поради та стратегії

У цій статті ми докладніше обговоримо основні переваги автоматизації процесу лідогенерації в Linkedin та розповімо про нюанси, з якими ви можете зіткнутися у процесі використання програмних роботів.

Читати далі »
lead gen

Кейс: Лідогенерація

Результати:
– загальна база контактів збільшується на 25000 на місяць
– Для одного менеджера генерується приблизно 20 лідів на місяць
– компанія збільшила прибуток приблизно в 5 разів

Читати далі »
linkedin-mockup

Кейс: Лідогенерація в LinkedIn

Результати:
– відділ продажів розширився
– загальна база контактів збільшується щомісяця
– для одного менеджера генерується приблизно 100-300 лідів на місяць
– компанія збільшила прибуток приблизно в 5 разів

Читати далі »